ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το Ισλάμ, η επέκτασή του, η φιλοσοφία του και τα δεινά που επιφέρει!

 





http://iscreta.gr/


Αυτοί που δεν έμαθαν και δεν γνωρίζουν ιστορία είναι καταδικασμένοι από τους αμείλικτους νόμους της! Είναι δηλαδή αναγκασμένοι να την επαναλάβουν. Αυτή η μελέτη αφορά κυρίως τους Έλληνες πολιτικούς που είτε λόγω σπουδών, γιατί σπούδασαν γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι κ.λπ., είτε λόγω αδιαφορίας δεν έμαθαν και δεν γνωρίζουν Ιστορία. Συνεπώς, αφού δεν έχουν μάθει ιστορία, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα διδάγματά της, και ούτε προφανώς να κάνουν ενέργειες που θα στραγγαλίζουν «τον εχθρό» και θα εφαρμόσουν δόγματα για το συμφέρον της χώρας.

Έτυχε να βρισκόμαστε σε μια περιοχή του κόσμου που ανέκαθεν, από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα, είναι το γεωπολιτικό μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής – Δύσης. Αντιμάχονταν Έλληνες – Πέρσες την αρχαιότητα και από το μεσαίωνα και εντεύθεν με τους λαούς Μογγολικής καταγωγής. Οι σημερινοί Τούρκοι εμφανίστηκαν στην ιστορία ως φυλετική πολεμική ομάδα στις αρχές του 5ου μ.Χ. αιώνα στις στέπες της Σιβηρίας μετά την αποχώρηση των συγγενών τους Ούννων. Οι Ούννοι με αρχηγό τους τον Αττίλα νικήθηκαν από τον Ρωμαίο Αέτιο τον Γ΄ στα Καταλαυνικά Πεδία το 451 και έκτοτε εξαφανίστηκαν από την Ιστορία. Την περιοχή που εγκατέλειψαν για να έρθουν στη Δύση οι Ούννοι γύρω από τη λίμνη Ουράλη και τα Αλτάια όρη κατέλαβαν οι Τούρκοι που οι Βυζαντινοί έδωσαν σ’ αυτές τις ομάδες το όνομα Εφθαλίτες ή Λευκοί Ούννοι. Το 425 μ.Χ. οι Εφθαλίτες κατέλαβαν το σημερινό Αφγανιστάν και μέρος του Πακιστάν. Η πιο δυνατή απ’ αυτές τις ομάδες ήταν αυτή που οι Κινέζοι ονόμαζαν Του–κίουε (Τούρκοι). Αυτοί απέκτησαν την ανεξαρτησία τους και δημιούργησαν κράτος.

Οι  Του–κίουε, με αρχηγό των Μπουμίν, το 552 συνέτριψαν τους Ιουάν–Ιουάν και τους εξαφάνισαν (σ.σ. Μήπως το Γιουνανιστάν παραπέμπει στο Ιουάν και απώτερος στόχος τους είναι το Γιουνανιστάν να έχει την τύχη των Ιουάν; Όλη η γη αποκαλεί την Ελλάδα Greece και μόνο αυτοί Γιουνανιστάν!). Κατέλαβαν την πρωτεύουσά τους και εγκαταστάθηκαν εκεί.  Όταν πέθανε ο Μπουμίν, η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δυο μέρη:  ο πρωτότοκος γιος του Μου–Χαν πήρε το ανατολικό μέρος και ο νεότερος Ιστεμί το δυτικό. Οι Βυζαντινοί, που πολεμούσαν συνεχώς με τους Πέρσες, ενδιαφέρονταν σφόδρα για το πολυτιμότερο εμπόρευμα της εποχής, το μετάξι. Αφού δεν είχαν δυνατότητα να εμπορευτούν με τους Πέρσες, έστειλαν πρεσβεία στους Του–κίουε. Υπογράφτηκε συμμαχία και αντάλλαξαν πρεσβείες. Ο δρόμος του μεταξιού άλλαξε πορεία. Προχώρησε προς τη βόρεια Κασπία και κατέληξε στην Μαύρη Θάλασσα, που ήταν βυζαντινή. Μέσω των Του–κίουε συνήψαν σχέσεις και με τη Κίνα. Στα βυζαντινά κείμενα το όνομα των Του–κίουε μεταγράφεται ως Τούρκοι!  Ο δυτικός λοιπόν κλάδος των Του–κίουε είναι οι σημερινοί Τούρκοι. Οι Του–κίουε, υπάγονται στην τουρανική ή τουρκική οικογένεια, η οποία είναι παρακλάδι της μογγολικής φυλής και μορφολογικά μοιάζουν με τους Μογγόλους. Επομένως ευρύτερα ανήκουν στην κίτρινη φυλή. Το ζήτημα της καταγωγής των σημερινών Τούρκων εγείρει αμφισβητήσεις, διαφωνίες και αντιδράσεις κυρίως από την τουρκική πλευρά, αλλά και ένα ιδιαίτερο καυτό ερώτημα: Υπάρχουν σήμερα Οθωμανοί (Οσμανλήδες) ή Σελτζούκοι Τούρκοι;  Αν αναζητήσουμε μογγολικά γνωρίσματα στα χαρακτηριστικά των σημερινών Τούρκων, δύσκολα θα βρούμε. Οι λίγες χιλιάδες Οθωμανών, Σελτζούκων και Τουρκομάνων, που εισέβαλαν στην Μικρά Ασία, αφομοιώθηκαν από τον προϋπάρχοντα πληθυσμό.  Αυτές οι μικρές τουρκικές πολεμικές ομάδες ενσωμάτωσαν πολλούς πληθυσμούς από το χώρο της Μικράς Ασίας (και όχι μόνο).

Το 575 ανέβηκε στον θρόνο των δυτικών Του–κίουε ο Ταρντού και διέκοψε τις σχέσεις με τους ανατολικούς, αποκατέστησε τις σχέσεις με τους Κινέζους και εξασφάλισε τον πλήρη έλεγχο του δρόμου του μεταξιού. Τότε είναι που σύμμαχοι του, οι Βυζαντινοί, θα φτάσουν μέχρι την Κίνα υπό την προστασία των Του–Κίουε. Αυτοί κυριαρχούν πλέον σε όλη την κεντρική Ασία και αναγκάζουν τους Εφθαλίτες να διαλυθούν και να σκορπιστούν. Κάποιες απ’ αυτές τις πολεμικές φυλές θα έρθουν προς την Ευρώπη (μέσω Ρωσίας) και θα μείνουν γνωστοί στην ιστορία ως Άβαροι, που με ηγέτη τον χάνο ή χαγάνο Μπαγιάν θα πολιορκήσουν ανεπιτυχώς την Κωνσταντινούπολη το 626. Με το θάνατο του Μπαγιάν, θα περιοριστούν στα όρια της σημερινής δυτικής Ουγγαρίας και Ρουμανίας. Άρα οι σημερινοί Ούγγροι είναι φυλετικά όμοιοι με τους Τούρκους!

Οι δυτικοί  Του – κίουε (Τούρκοι) πέρα από τα κέρδη του δρόμου του μεταξιού, ασχολούνταν με το κυνήγι και την κτηνοτροφία.  Τρέφονταν με κρέας, γάλα και άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα. Ζούσαν σε σκηνές και μετακινούνταν έφιπποι από τόπο σε τόπο ανάλογα με τις ανάγκες των κοπαδιών τους. Οι πιο πλούσιοι είχαν τις σκηνές τους πάνω σε κάρα. Η βασιλική οικογένεια ονομαζόταν Gοκ Turk και δεν είχε ιδιαίτερα προνόμια. Όλες οι φυλές ήταν «μπουντούν», δηλαδή ομάδες ελεύθερων ανθρώπων και όλοι οι άντρες ήταν πολεμιστές. Τα κοπάδια και τις γεωργικές εργασίες αναλαμβάνουν δούλοι από τους αιχμαλώτους που έπιασαν. Αυτό το χαρακτηριστικό το κρατάμε γιατί θα μας απασχολήσει.

Με το θάνατο του μεγάλου χαν Μπακ–τσόρ (716) η δυτική τουρκική ομάδα αντιμετωπίζει τρομερή κρίση με πολλές εξεγέρσεις κατακτημένων λαών και σιγά σιγά καταρρέει. Τότε είναι που φτάνουν στις παρυφές της αυτοκρατορίας τους οι Άραβες που είναι φορείς μιας νέας θρησκείας: του μουσουλμανισμού. Ο μουσουλμανισμός είναι η θρησκεία που έχουν ασπασθεί οι Άραβες την οποία ίδρυσε ο λεγόμενος Προφήτης Μωάμεθ.

Ο προφήτης Μωάμεθ υποτίθεται ότι έλαβε την εντολή από τον αρχάγγελο Γαβριήλ, τον γνωστό αρχάγγελο από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος Προφήτης επί της γης αρχές του 7ου αιώνα. Είναι «ο τελευταίος αγγελιοφόρος» του Θεού ο οποίος στάλθηκε για να αποσαφηνίσει τις Γραφές στους πιστούς. (Κοράνιο 2:101· 5:13-19· 9:32, 33). Από το 610-622 παρέμεινε στη Μέκκα, όπου όμως η διδασκαλία του δεν εύρισκε ανταπόκριση για 12 χρόνια, πέρα από την οικογένεια και τους φίλους του, όπως ο Αμπού Μπάκρ. Στις 16 Ιουλίου του 622 έφυγε από τη Μέκκα και πήγε στη Μεδίνα, όπου η διδασκαλία του θα βρει πρόσφορο έδαφος και θα αρχίσει να εξαπλώνεται! Είναι η λεγόμενη Εγίρα των Μουσουλμάνων απ’ όπου αρχίζουν και τη μέτρηση του ημερολογίου τους. Πήρε την απόφαση αυτή γιατί στην Μεδίνα ήταν το Εβραϊκό κέντρο της Αραβίας, το οικονομικό κέντρο που ζούσαν οι Εβραίοι. Διελογίσθη, πως αν πάω εκεί και με δεχτούν, θα αποκτήσω κύρος και θα με δεχτούν και οι δικοί μου! Έτσι ο Μωάμεθ δανείστηκε πολλά στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία προκειμένου να γίνει παρόμοια με την Εβραϊκή και να γίνει αποδεκτή από αυτούς. Έτσι παρατηρούμε πολλά κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα, οι Εβραίοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας όπως και οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι προσεύχονται κάποιες φορές τη μέρα και το ίδιο πράττουν και οι μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι νηστεύουν στο Γιονκιπούρ οι μουσουλμάνοι στο Ραμαζάνι.

Στην αρχή του Κορανίου υπάρχουν πράγματα που αναφέρονται με θετικά σχόλια για τους λαούς της Βίβλου! Πήγε στη Μεδίνα και προσπάθησε να προσηλυτίσει τους Εβραίους και να τους πάρει με το μέρος του λέγοντας πόσο καλοί είναι οι άνθρωποι της Βίβλου και πόσο παρόμοιες είναι οι δυο θρησκείες. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν να τον δεχτούν και να τον ακολουθήσουν ως τον τελευταίο προφήτη, εκείνος στράφηκε εναντίον τους και άρχισε να τους καταδιώκει!

Τότε το Ισλάμ από πνευματικό κίνημα που ήταν τα δώδεκα πρώτα χρόνια από το 610-622 μετατράπηκε σε ένα πολιτικό κίνημα με το μανδύα της θρησκείας! Αφού λοιπόν πήγε στην Μεδίνα και οι Εβραίοι δεν τον δέχτηκαν, έγινε πολεμιστής και άρχισε να τους καταδιώκει! Εβραίοι και χριστιανοί τότε έγιναν υπόδουλοι ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Τους επιτρεπόταν να μείνουν ζωντανοί και να μη σκοτωθούν από αυτούς πληρώνοντας φόρο τον τζίζια ή φόρος προστασίας (είναι ο ονομαζόμενος κεφαλικός φόρος αργότερα που πλήρωναν οι υπόδουλοι Έλληνες στους Τούρκους.). Έτσι οι κατακτημένοι είχαν δυο επιλογές: Α) Να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, για να μην πληρώνουν και να μην κινδυνεύουν ή να πληρώνουν φόρο και να ζουν ως υπόδουλοι στο Ισλαμικό κράτος. Πετύχαινε έτσι δυο πράγματα: Στην πρώτη περίπτωση αυξάνονταν οι πιστοί του, στη δεύτερη περίπτωση οι υπόδουλοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξεγερθούν γιατί δεν είχαν πόρους οικονομικούς γι΄ αυτό. Οι Χριστιανοί δεν μπορούσαν να χτυπήσουν καμπάνες ή να διασκεδάζουν φωναχτά και οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να ηχήσουν το σαφάρ! (είδος σάλπιγγας). Δεν μπορούσαν επίσης να προσεύχονται δημόσια, δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν μαζί ή να χτίσουν νέες εκκλησίες ή ναούς! Ο τρόπος που πλήρωναν τους φόρους ήταν μια μηνιαία τελετή και ο Εβραίος έπρεπε να γονατίζει και να δίνει τα αγαθά του στο Μουλά, ο οποίος τα έπαιρνε ως αντίτιμο για την εξαγορά προστασίας! Σε πολλές περιοχές χριστιανοί και Εβραίοι έπρεπε να φοράνε κολιέ που ήταν ένδειξη ότι είχαν πληρώσει το τζίζια ή το φόρο προστασίας. Οι Εβραίοι θεωρούνταν Νέζις (απεκκρίματα που μυρίζουν άσχημα, κοινώς «σκατά», σκουπίδια, σκυλιά, βρωμιά) και ήταν πολύ κάτω από το Ισλάμ. Το ίδιο ίσχυε και για τους χριστιανούς.

Όμως οι Άραβες για να κυριαρχήσουν στα κατακτημένα εδάφη χρειάζονται ισχυρές μισθοφορικές δυνάμεις.  Έτσι, στρέφονται προς τους Τούρκους, όπου με το πέρασμα των ετών θα στελεχώσουν το μεγαλύτερο μέρος του αραβικού στρατού. Σύντομα οι Τούρκοι μισθοφόροι σήκωσαν κεφάλι και ανέβαζαν και κατέβαζαν χαλίφηδες στην Βαγδάτη. Οι αμόρφωτοι Τούρκοι, τον 9ο αιώνα πήραν ουσιαστικά την Βαγδάτη!

Όσο το Ισλάμ αναπτύσσονταν, τόσο χριστιανοί και Εβραίοι γινόταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έδιναν στους χριστιανούς και τους Εβραίους συγκεκριμένα ρούχα να φοράνε, συνήθως σκουρόχρωμα! Στους υπόδουλους απαγορεύονταν τα χρωματιστά ρούχα. Μάλιστα στους Εβραίους έδιναν το κίτρινο αστέρι, που πολλοί πιστεύουν ότι το ανακάλυψαν οι Ναζί και το έδιναν να το φοράνε οι Εβραίοι για να τους αναγνωρίζουν, σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ισλαμιστές, απλά το υιοθέτησαν και οι Ναζί. Στην πραγματικότητα στο Ιράκ τον 9ο μ.Χ αιώνα ο χαλίφης Μουταγουάκιλ επινόησε το κίτρινο αστέρι για τους Εβραίους, για να εντοπίζονται καθώς θα περπατούσαν στο δρόμο! Επειδή οι Εβραίοι θεωρούνταν «βρωμιά», όταν ένας Εβραίος και ένας μουσουλμάνος περπατούσαν στον ίδιο δρόμο, ο Εβραίος έπρεπε να  αλλάξει μεριά  και να πάει απέναντι για να μη βρωμίσει ο μουσουλμάνος. Αυτή κι αν είναι προκατάληψη και χειρίστη μορφή ρατσισμού! Ποιοι οι μουσουλμάνοι! Για δε τους χριστιανούς έδιναν να φοράνε ζώνη, θεωρώντας  τους ως υποζύγια που θα έπρεπε να υπηρετούν τους κυρίους τους! Ήταν κι αυτό ισλαμική επινόηση όπως το αστέρι! Καθώς αναπτύσσονταν οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στην Ιερουσαλήμ και την κατέκτησαν! Απαγόρευαν τα πάντα στους χριστιανούς γι’ αυτό και οι δυτικοί με επικεφαλής τον Πάπα οργάνωσαν ιερούς πολέμους με σκοπό την απελευθέρωσή της.

Τον 10ο αιώνα μια ισχυρή Τουρκική ομάδα οι Καρλούκοι που ζούσαν στο κινεζικό Τουρκεστάν, διώχνονται από την κινεζική δυναστεία των Σονγκ, ξεχύνονται στις δυτικές στέπες της κεντρικής Ασίας και καταλαμβάνουν την Μπουχάρα, δημιουργώντας δικό τους βασίλειο. Τι το σημαντικό ενέχει αυτό το γεγονός;  Είναι το πρώτο στην ιστορία τουρκικό μουσουλμανικό βασίλειο.

Ένα τουρκικό φύλο της κεντρικής Ασίας, οι Γουζ, μετά από πιέσεις των Κινέζων και των Ινδών, ωθήθηκαν προς τα δυτικά. Αυτοί γνώριζαν μεγάλη ακμή επί της δυναστείας ενός ηγεμόνα που ονομαζόταν Σελτζούκ. Ο εγγονός του, Τογρούλ – μπεγ ή Ερτογρούλ, κατορθώνει να πειθαρχήσει τις ατίθασες πολεμικές ομάδες των Γουζ, που από τώρα και στο εξής θα γίνουν γνωστοί με το όνομα Σελτζούκοι. Η ικανότητα του Τογρούλ και η παράλυση του Χαλιφάτου της Βαγδάτης εξασφαλίζουν την υπεροχή τους σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η πορεία και η αύξηση της δύναμης των Σουνιτών Σελτζούκων αφήνουν κατάπληκτο τον κόσμο.  Υπάρχουν τρεις χρονολογίες σταθμοί στην εντυπωσιακή πορεία τους:  Το 1055 γίνονται επίσημοι προστάτες του Αββασίδη χαλίφη της Βαγδάτης.  Ο χαλίφης έχει τυπική εξουσία.  Την ουσιαστική εξουσία την κρατάνε οι Σελτζούκοι! Με πιο απλά λόγια, γίνονται οι εκπρόσωποι του μουσουλμανισμού. Το 1071 ο σουλτάνος τους, Αλπ–Αρσλάν, συντρίβει τους Βυζαντινούς στη μνημειώδη μάχη του Μαντζικέρτ (στην Ανατολική Μικρά Ασία). Ο ίδιος ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Ρωμανός ο Δ ο Διογένης, πιάνεται αιχμάλωτος!  Είναι ένα θανάσιμο χτύπημα για τους Βυζαντινούς. Το 1078 οι Σελτζούκοι καταλαμβάνουν την Δαμασκό και κυριαρχούν πλέον στον μουσουλμανικό κόσμο. Μετά την νίκη τους στο Μαντζικέρτ, ίδρυσαν κράτος στην Μικρά Ασία με πρωτεύουσα το Ικόνιο. Από τότε που διώχτηκαν από τις στέπες, μέσα σε τριάντα χρόνια έγιναν κύριοι του Χαλιφάτου της Βαγδάτης και ίδρυσαν κράτος στη Μικρά Ασία. Οι Σελτζούκοι κατακτούν την Μικρά Ασία χάρη στην πολιτική τους. Ο αγροτικός κόσμος είχε κουραστεί από τη φορολογική καταπίεση του Βυζαντινού κράτους.  Οι Σελτζούκοι τους ελάφρυναν τα φορολογικά τους και τους κέρδισαν. Έτσι, κατά χιλιάδες οι χριστιανικοί πληθυσμοί αλλαξοπιστούν με τη θέλησή τους! Ούτε οι Άραβες είχαν διεισδύσει τόσο βαθιά μέσα στην Βυζαντινή επικράτεια!

Η πρωτόγονη και απλή τους οργάνωση δίνει ενότητα στον μουσουλμανικό κόσμο, τη στιγμή που αρχίζουν οι Σταυροφορίες. Οι Σταυροφορίες που είχαν ως κύριο σκοπό να ανοίξουν το εμπόριο (μπαχαρικών και μεταξιού) με την Άπω Ανατολή, ένωσαν τους μουσουλμάνους και επέτρεψαν στους Σελτζούκους να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στα σπουδαιότερα κέντρα του μουσουλμανικού κόσμου. Ως φανερό μεν σκοπό είχαν αυτές οι εκστρατείες την απελευθέρωση των Άγιων Τόπων, αλλά και να ανοίξουν το δρόμο προς την Ανατολή, αφού ακόμα δεν είχαν γίνει οι ανακαλύψεις! Κρυφά όμως και ύπουλα είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την καθυπόταξη της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τουτέστιν του Βυζαντίου, όπερ και εγένετο το 1204. Τελικά η Ιερουσαλήμ απελευθερώθηκε αλλά μόλις για λιγότερο από 100 περίπου χρόνια, μέχρι να την καταλάβουν και πάλι οι μωαμεθανοί και μόλις το 1967 απελευθερώθηκε πάλι από το κράτος του Ισραήλ, έτσι ώστε Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να προσεύχονται κάτω από τον ίδιο ουρανό. Οι Σταυροφόροι βέβαια συνέχισαν να πολεμούν το Ισλάμ για 300 χρόνια, αλλά δεν κατάφεραν να το κατανικήσουν, μέχρις ότου έπαψε η δράση τους.

Μόλις τελείωσαν οι Σταυροφορίες, ξεπρόβαλλαν ξανά οι έριδες ανάμεσα στις μουσουλμανικές αιρέσεις και η αυτοκρατορία τους κομματιάστηκε. Στη δύσκολη αυτή στιγμή για τον μουσουλμανικό κόσμο φτάνει σαν σίφουνας η μάστιγα του τρομερού Μογγόλου Τζένγκις Χαν ή Ταμερλάνου, που ξεκίνησε από τον ίδιο χώρο (Κεντρική Ασία), απ’ όπου ξεκίνησαν οι Ούννοι και οι Τούρκοι. Οι Μογγόλοι καταλαμβάνουν την Βαγδάτη και την Συρία και ωθούν τα τουρκικά φύλα δυτικότερα.  Η ιστορία των Μογγόλων του Τζένγκις Χαν, του Χουλαγκού και των διαδόχων τους αποκτά μεγάλη σημασία και για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας:  Τα σαρωμένα και λεηλατημένα τουρκικά βασίλεια διαλύονται και τουρκικοί λαοί εξωθούνται προς τη Μέση Ανατολή και την Μικρά Ασία! Στη μάχη της Αγκύρας συναντήθηκαν οι δυο μάστιγες του Θεού ο Βαγιαζήτ και ο Ταμερλάνος και οι Οθωμανοί νικήθηκαν κατά κράτος! Η μάχη της Άγκυρας πραγματοποιήθηκε το 1402 ανάμεσα στους Μογγόλους του Ταμερλάνου και τους Οθωμανούς Τούρκους και τους Σέρβους του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Α’ στην Άγκυρα κατά τις εκστρατείες του Ταμερλάνου. Η νίκη των Μογγόλων στη μάχη της Άγκυρας είχε ιδιαίτερη σημασία και για τους Βυζαντινούς, καθώς καθυστέρησε την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Οι Βυζαντινοί όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία.

ο ισλάμ συνέχισε αν εξαπλώνεται. Κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1453, την Ελλάδα το 1460, Την Κύπρο το 1571, την Κρήτη το 1669, πήγαν έως Κεντρική Ευρώπη (Βιέννη) 1529, και 1683 δεύτερη πολιορκία. Ανατολικά μέχρι Κίνα και Ινδία και στη Νότια Ευρώπη είχαν υποδουλώσει τον μεσαίωνα την Ισπανία την οποία και ονόμασαν Ανδαλουσία. Καθώς όμως κατακτούσαν λαούς όλο και οι κατακτημένοι πλήρωναν φόρους και έτσι μεγάλωνε οικονομικά το Ισλάμ. Στην Ευρώπη σταμάτησαν στις πύλες της Βιέννης οι Οθωμανοί όπου και ηττήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 12 Σεπτεμβρίου αποχώρησαν. Αυτή η ημερομηνία ήταν σημαδιακή για το Ισλάμ και για το λόγο αυτό αυτή την ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου διάλεξε ο Μπιν Λάντεν και οι συν αυτώ (όλο και πιο πολύ πιστεύω στην ανάμειξη της σημερινής Τουρκίας σε αυτό) την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Αμερικής  στο Μανχάταν. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι σημαντική μέρα στο ισλαμικό ημερολόγιο. Μέχρι το 1600 το Ισλάμ είχε κατακτήσει τόσα εδάφη γης όσα είχε κατακτήσει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην ακμή της και πολλά περισσότερα!

Η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ευρώπη, στα μέσα του 18ου αιώνα έφερε χρήματα στα Ευρωπαϊκά Εθνικά Κράτη και δημιούργησαν έτσι ισχυρούς στρατούς και έτσι μπόρεσαν να επιβληθούν στο Ισλάμ. Οι Ευρωπαίοι άρχισαν αν διώχνουν το Ισλάμ έξω από την Ευρώπη. Τους έσπρωξαν μέχρι την ανατολή και την Αφρική. Η Ισλαμική αυτοκρατορία τελείωσε το 1824, το χαλιφάτο τελείωσε από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ήταν λαϊκιστής και έδωσε στις γυναίκες δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου, έδωσε δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και την επιλογή συζύγου. Απαγόρευσε στις γυναίκες να φοράνε μαντήλα, τους άνδρες να έχουν μούσι. Οι μουσουλμάνοι τον μισούν πάρα πολύ και τον θεωρούν πράκτορα των Εβραίων. Το Χαλιφάτο έληξε το 1924, αλλά προϋπήρχε 1400 περίπου χρόνια, αφού φρόντιζε να εξαφανίζει τους αντιπάλους λαούς και να έχει τους ανθρώπους ως υποζύγια οδηγώντας τους στα σκλαβοπάζαρα. Αλλά σήμερα ούτε εκατό χρόνια μετά υπό την καθοδήγηση του ισλαμιστή Ερντογάν επιζητεί την αναγέννησή του και την επαναφορά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Είναι βεβαίως γεγονός ότι σε περιοχές που κάτω από την δυναστεία του χαλιφάτου αυτού πολλοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν για ασήμαντον αφορμήν ή σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών. Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζονται σε 270 εκατομμύρια και με το δεδομένο ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι συνεχώς πολεμούσαν για να κατακτήσουν λαούς και να αρπάξουν τον πλούτο τους! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σφαγιάστηκαν με γιαταγάνια ή τους έκαψαν ή αυτοπυρπολήθηκαν!

Αν λοιπόν οι νέοι δεν ξέρουν ιστορία που είναι η εξιστόρηση της μετακίνησης πληθυσμών και λαών από τόπο σε τόπο, χάνουν ένα μέρος της πραγματικότητας και της παράδοσης. Δεν διδάσκουμε ιστορία απλά για να διδάξουμε, ούτε γράφουμε για να γράψουμε! Διδάσκουμε, γράφουμε και διαβάζουμε για να κατανοήσουμε τόσο τα γεγονότα όσο και την παράδοση της μνήμης των γεγονότων. Γιατί λαός που την παράδοση ξεχνά και δε θυμάται στο λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται. Αν πάρουμε ένα τελειόφοιτο Γυμνασίου και τον ρωτήσουμε για τον Β παγκόσμιο πόλεμο δε θα γνωρίζει! Και δεν γνωρίζει γιατί αφενός δεν έχει διδαχτεί, αφετέρου δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει. Κι όμως ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος είναι ένα σημαντικό κομμάτι που πατήσαμε για να δημιουργήσουμε τον νεότερο κόσμο! Να γιατί είναι χρήσιμη η Ιστορία. Η πραγματική όμως εξιστόρηση των γεγονότων και όχι η προπαγάνδα!

Έτσι οι άνθρωποι νόμισαν ότι το 1924 έληξε το χαλιφάτο και δεν πρόκειται να ξανάρθει. Απατήθηκαν όμως καθώς ο Ερντογάν είναι στα πρόθυρα της ανανέωσής του. Δυο πράγματα όμως μας επιτρέπουν να θεωρούμε ότι θα συμβεί! 1. Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Σαουδική Αραβία που ανακαλύφθηκε από τους Δυτικούς κυρίως από Αμερική αλλά εθνικοποιήθηκε από την Σαουδική Αραβία την οποία τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο η Τουρκία και 2. Η άνοδος στην Περσία των ισλαμιστών του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979. Αυτά τα δυο έδωσαν στους Ισλαμιστές χρήματα και την πνευματική κάλυψη ότι μπορούν να μπουν στο προσκήνιο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα και στην Τουρκία ή άνοδος του Ερντογάν δίνει την πνευματική κάλυψη του Ισλάμ και το λαθρεμπόριο του πετρελαίου του Ίσις του έδωσε τη δυνατότητα να κομπάζει και να απειλεί. Βρήκε τα λεφτά από το λαθρεμπόριο και παράγγειλε τους S400 στη Ρωσία, πιστεύοντας ότι του δίνουν υπεροπλία!

Οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν ότι αυτοί που εξεγείρονται είναι μια μειοψηφία έξω από το πνεύμα της εποχής. Αν τους δούμε όμως επισταμένως θα διαπιστώσουμε ότι οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας ζουν ακριβώς όπως ο προφήτης Μωάμεθ και αν καταλάβατε καλά στην Αγ Σοφία πριν λίγο καιρό μπορούσε να μπαίνει ο καθένας, τώρα με το που έγινε τζαμί αυτό δεν ισχύει! Όπως το να πάει κανείς μη μουσουλμάνος στη Μέκκα δεν είναι εφικτό, το ίδιο συμβαίνει σήμερα με την Αγ. Σοφία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί για τους μουσουλμάνους όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι βρωμιάρηδες και μάλιστα είναι πεπεισμένοι απολύτως αφού τρώνε χοιρινό κρέας! Έτσι ως βρωμιάρηδες και ως άπιστοι δεν μας επιτρέπεται να πατήσουμε στα ιερά και όσιά τους.

Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούσε την Σαουδική Αραβία ως πρότυπο επιτυχίας με σκοπό την στρατολόγηση για να δείχνει ότι ο Αλλάχ ευλόγησε αυτή τη χώρα λόγω της προσήλωσής της στο ισλάμ. Πριν λίγο καιρό γινόταν λόγος για το Ίσις! Τι ήταν το Ίσις ένα χαλιφάτο που προέκυψε ούτε 100 χρόνια μετά τη διάλυση του χαλιφάτου των Οθωμανών από τον Κεμάλ! Όλο ς ο Κόσμος ήτα εναντίον του και ήθελαν την εξάλειψή του, το ίδιο έλεγε και η Τουρκία στα φανερά, ενώ στα κρυφά εμπορευόταν μαζί του, τους παρείχε όπλα και πολεμοφόδια για να χτυπά Συρία και Ιράκ. Η μουσουλμανική αδελφότητα έκανε καλά τη δουλειά της τόσο εκεί όσο στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη και αλλού! Και όπου δεν μπορούσε η μουσουλμανική αδελφότητα  το έργο αναλάμβανε η ΜΙΤ και οι λογής λογιών πράκτορες που έχει. Πως πετυχαίνει όμως το Ίσις και γιατί;

Δυο πράγματα πρέπει να καταλάβει καθένας για το Ισλάμ. 1. Η Τακίγια που για τους δυτικούς σημαίνει προπαγάνδα! Η Τακίγια είναι ψέματα και εξαπάτηση! Αυτό σημαίνει ότι ένα μουσουλμάνος μπορεί να βάλει το χέρι του στο κοράνι και να ορκίζεται πράγματα ψεύτικα ως αληθινά, γνωρίζοντας ότι ψεύδεται αλλά επειδή ξέρει τι γράφει το κοράνι, θα συγχωρεθεί γιατί προωθεί το Ισλάμ και 2. Είναι η Χουανταμπίγια. Χουναταμπίγια είναι μια ισλαμική αρχή του πολέμου, ότι δηλαδή είσαι υποχρεωμένος να εξαπατήσεις τον εχθρό σου όταν πας να υπογράψεις κάποια συνθήκη. Να γιατί οι Τούρκοι για συνθήκη θέλουν όλα τα θέματα πακέτο για να μας εξαπατήσουν, αφού μας θεωρούν εχθρούς τους. Αυτό ανήκει στη φιλοσοφία  του προφήτη Μωάμεθ που όταν ζούσε στη Μεδίνα επιτίθονταν στα καραβάνια της Μέκκας, άρπαζε τα αγαθά τους, τους λήστευε και μοίραζε τα λάφυρα στους άντρες του και έτσι τους στρατολογούσε αφού τους μάθαινε πως έτσι έβγαζαν λεφτά με το αρπάξουν το βιός του συνανθρώπου τους, χωρίς να εργαστούν καθόλου! Έτσι κάποτε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να τους νικήσει σε αυτή την πόλη τη Χουανταμπίγια  υπέγραψε συνθήκη 10 ετών μαζί τους ότι δεν θα τους επιτεθεί ξανά και θα έχει ειρήνη μαζί τους!  Ο Μωάμεθ χρησιμοποίησε της συνθήκη αυτή για να δυναμώσει το στρατό του και να τον εξοπλίσει! Αφού πέρασε αυτό το διάστημα που ήθελε και πίστευε ότι ο στρατός ήταν αρκετά δυνατός για να επιτεθεί στον εχθρό το έκανε χωρίς να το περιμένουν!

Επιτέθηκε στη Μέκκα και αυτή έπεσε γιατί ήταν απροετοίμαστη! Αυτό ακριβώς είναι ως αρχή και κανόνας στο Ισλάμ. Αποκοίμηση του αντιπάλου και επίθεση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμφωνίες του Ιράν με τις ΗΠΑ γι’ αυτό ό,τι υπογράψουν ξέρουν πως δε θα το τηρήσουν οι Ιρανοί. Η ίδια αρχή χρησιμοποιήθηκε από τον Αραφάτ που απλώς ήταν μουσουλμάνος και όχι ισλαμιστής! Συνάντησε τους Ισραηλινούς και υπέγραψε στο Όσλο της Νορβηγίας συμφωνία το 1993. Ο Αραφάτ χρησιμοποίησε τη συμφωνία  ειρήνης για να τον επαναφέρει το Ισραήλ, να τον εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς του. Ο Αραφάτ έφυγε από τη συμφωνία 8 χρόνια αργότερα και κήρυξε την Ιντιφάντα το 2000. Χρησιμοποίησε την ίδια του στη συμφωνία για να εξαπατήσει τον εχθρό του με σκοπό να τον νικήσει. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Αιγυπτιακό τύπο όταν τον ρώτησαν: Πώς μπόρεσες να υπογράψεις συνθήκη με τον εχθρό σου τους απάντησε. Θυμηθείτε την Χουανταμπίγια. Με αυτή τη λέξη όλος ο Αραβικός κόσμος κατάλαβε τι εννοούσε! ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.  Ο υπόλοιπος κόσμος ύπνος βαθύς!

Τι μας θυμίζει αυτό; Σήμερα οι Τούρκοι μουσουλμάνοι που είδαν ότι δεν μπορούν να νικήσουν τους Ρώσους για τη Συρία υπέγραψαν συνθήκη μαζί τους. Αλλά ύστερα από λίγο καιρό εξαπέλυσαν επιθέσεις με σκοπό την προώθησή τους. Εφαρμόζουν Χουανταμπίγια=εξαπάτηση. Τώρα στη Λιβύη ο σύμμαχός του Σάρατζ κηρύττει εκεχειρία με σκοπό να αποκοιμίσει τον Χάφταρ, αλλά τους ξέρει πολύ καλά ο λίβυος στρατηγός και δεν τσιμπάει το δόλωμα! Στο Αιγαίο μιλούν για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για  να αποκοιμίσουν τους Έλληνες, αλλά κάνουν παραβιάσεις, βγάζουν το πλοίο όποτε δοθεί η ευκαιρία για έρευνες, έχουν διεκδικήσεις! Αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι. Διδάχτηκαν καλά τα τερτίπια του προφήτη Μωάμεθ. Με αυτή την εξαπάτηση έχουμε να κάνουμε και με τη μουσουλμανική αδελφότητα της Τουρκίας που προΐσταται ο Ερντογάν. Χρόνια τώρα μας χρησιμοποιούν ως αφελείς με το ΜΟΕ και εμείς τρώμε το παραμύθι, ενώ αυτοί εξοπλίζονται!

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και στο ΝΑΤΟ! Τους εξαπάτησαν με το να θεωρούν συμμάχους και αυτοί προσεταιρίστηκαν την Ρωσία αγοράζοντας τους S400!

Στην κρίση των Ιμίων θα μπορούσαμε να τους δώσουμε ένα πολύ καλό χτύπημα, όπως ο Ταμερλάνος το 1402. Όμως ο πρωθυπουργός τότε δεν το τόλμησε, γιατί προτίμησε την ειρήνη! Υπογράψαμε μαζί τους συνθήκες τις οποίες δεν τηρούν. Εφαρμόζουν τη Χουανταμπίγια=εξαπάτηση. Είχαμε ειρήνη ίσα ίσα για να εξοπλιστούν εκείνοι και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα και εμείς φτάσαμε σήμερα στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε! Ο μωαμεθανός Τούρκος καταλαβαίνει μόνο μέσα από την ισχύ! Την ισχύ μας χρειάζεται να δείξουμε μέσω των ενόπλων δυνάμεων μας! Ειδεμή δεν είναι ανάγκη να έχουμε ένοπλες δυνάμεις! Δεν υποστηρίζω να τις καταργήσουμε αλλά να τις χρησιμοποιούμε! Αποδείξαμε στον ΕΒΡΟ το Μάρτιο του 2020 αλλά και στο Αιγαίο, όποτε χρειάστηκε, ότι οι δυνάμεις μας είναι ικανότατες! Οι δε αεροπόροι μας είναι από τους καλύτερους στον κόσμο! Επομένως ας τους χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε τις απειλές των Οθωμανών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια