ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ελληνικά έργα τέχνης σε όλα τα Μουσεία της Ευρώπης!

Μένει κανείς κατάπληκτος από τα αναρίθμητα έργα τέχνης, ανυπολόγιστης αξίας, που έκρυβε κάποτε η γη της Ελλάδας. Και όλα αυτά, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι η λεηλασία άρχισε από την ρωμαΐκή εποχή και συνεχίστηκε μέχρι τις ημέρες μας. Δηλαδή, άρχισε αμέσως μετά το 146 π.Χ., που υποτάχτηκε η Ελλάδα στους Ρωμαίους.
Κατάφορτα ρωμαϊκά καράβια με γλυπτά και έργα τέχνης έφευγαν για τη Ρώμη. Κάποια από αυτά δεν έφθασαν ποτέ. Από το βάρος και τις καιρικές συνθήκες ναυάγησαν. Η Μεσόγειος κρατάει μέχρι σήμερα στα βάθη της κάποια από αυτά τα ναυάγια. Το 1900 ανακαλύφτηκε κοντά στο νησάκι Αντικύθηρα ένα τέτοιο ναυάγιο. Εκατό χρόνια προ Χριστού, φορτωμένο το ρωμαϊκό καράβι με ελληνικά αγάλματα μαρμάρινα και χάλκινα, αμφορείς, έπιπλα και διάφορα άλλα έργα τέχνης, βυθίστηκε εκεί.
Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο γνωστός υπολογιστής των Αντικυθήρων. Η μελέτη του μηχανισμού αυτού συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι ένα ημερολογιακό υπολογιστικό μηχάνημα του Ηλίου και της Σελήνης. Όλα αυτά τα δημιούργησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι σε μια εποχή που στην υπόλοιπη Ευρώπη και η λέξη Τέχνη ήταν άγνωστη.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια